Shadows of Death

-Death Forum-
 
Početna stranicaPočetna stranica  RegistracijaRegistracija  LoginLogin  

Share | 
 

 Zgrade

Go down 
Autor/icaPoruka
Gost
GostPostajNaslov: Zgrade   ned vel 17, 2008 2:50 pm

Zgrade su građevine koje razvijaju tvoje planete. Svaki level svake građevine zauzima jedno polje planeta.

Svaka zgrada ima osnovnu cijenu u metalu, kristalu i deuteriju. Za većinu zgrada svaki sljedeći level košta duplo više nego prijašnji. math.

Rudnici i sintetizeri se tretiraju drugačije. Cijena rudnika metala, solarne elektrane i sintetizera deuterija je math, cijena rudnika kristala je math i cijena fuzijske elektrane je math.

Osnovno vrijeme potrebno da se izgradi zgrada ovisi o metalu i kristalu koje je potrebno za izgradnju. Vrijeme izgradnje se smanjuje svakim levelom tvornice robota i tvornice nanita.Moguće je prekinuti izgradnju zgrade. Kada se prekine, resursi koji su uzeti za njezinu izgradnju se vraćaju nazad.

Ovo se može iskoristiti kao način za spašavanje resursa, tj. ressave.

Zgrade na glavnom planetu, koloniji i mjesecu se mogu i rušiti.

Potrebne zgrade

Rudnik metala proizvodi metal. Metal je jedan od 3 osnovna resursa koji je potreban svakom carstvu za pravljenje građevina, brodova i istraživanja.

Rudnik kristala proizvodi kristal. Kristal je jedan od 3 osnovna resursa koji je potreban svakom carstvu za pravljenje građevina, brodova i istraživanja.


Sintizer deuterija služi za prozivodnju deuterija.

Kao što se vidi iz formula proizvodnja deuterija veća je pri istom levelu na hladnijim planetama.


Solarna elektrana se koristi za stvaranje energije koja je potrebna rudniku metala, rudniku kristala i sintizeru deuterija. Što se više unaprijedi, prozivodi više energije omogućujući tako unaprijeđivanje rudnika.

Fuzijska elektrana služi za pretvorbu deuterija u energiju. Fuzijske elektrane posebno su korisne na hladnijim planetama na kojima solarni sateliti donose manje energije. Hladnije planete također donose veću proizvodnju deuterija od onih toplijih.Tvornica robota smanjuje vrijeme potrebno za izgradnju zgrada. Vrijeme potrebno za izgradnju zgrada je podjeljeno sa (1 + level tvornice robota)

* Tvornica robota (level 2) je potrebna za izgradnju tvornice brodova
* Tvornica robota (level 10) je potrebna za izgradnju tvornice nanita


vornica nanita proizvodi sićušne robote, koji su smatrani najvećim postignućem u tehnologiji robota. Tvornica nanita omogućuje znatno povećanje proizvodnje u svim područjima (izgradnja zgrada, brodova i obrane).

Općenito, tvornica nanita prepolovljuje vrijeme izgradnje zgrada, brodova i obrane kumulativno svakim izgrađenim levelom.

Potrebno:

* Tvornica robota Level 10
* Tehnologija za kompjutere Level 10
* Prazno brodogradilište


Tvornica brodova odgovorna je za izgradnju svih brodova i obrambenih jedinica. Leveli tvornice brodova i tvornice nanita određuju vrijeme izgradnje jednog broda ili obrane.


premnik metala je zgrada koja sprema proizvedeni neobrađeni metal iz tvojih rudnika. Što je level spremnika metala veći to ćete više metala moći spremiti u njega.


Spremnik kristala je zgrada koja sprema proizveden kristal iz tvojih rudnika.

Jednom kad je kapacitet potrošen, kristal se nemože više proizvoditi u rudnicima. Kapacitet skladišta se moze vidjeti kad se otvori stranica od resursa, gledanjm detaljnog opisa skladišta tako da se klikne na ime zgrade.Spremnik deuterija sprema nepotrošeni deuterij.

Kapacitet skladišta se moze vidjeti kad se otvori stranica od resursa, gledanjm detaljnog opisa skladišta tako da se klikne na ime zgrade na stranici zgrade.


Centar za istraživanje omogućuje provođenje istraživanja. Svaki novi level centra za istraživanje smanjuje vrijeme istraživanja.

Novi level centra za istraživanje otvara mogućnost istraživanja novih tehnologija.

Izgradnjom više centara za istraživanje na različitim kolonijama ne omogućuje vam da istražujete više od jedne tehnologije u isto vrijeme.

Intergalaktična znanstvena mreža udružuje više centara za istraživanje i time skraćuje vrijeme istraživanja, no još uvijek ne omogućuje istraživanje više tehnologija odjednom.


Centar za istraživanje omogućuje provođenje istraživanja. Svaki novi level centra za istraživanje smanjuje vrijeme istraživanja.

Novi level centra za istraživanje otvara mogućnost istraživanja novih tehnologija.

Izgradnjom više centara za istraživanje na različitim kolonijama ne omogućuje vam da istražujete više od jedne tehnologije u isto vrijeme.

Intergalaktična znanstvena mreža udružuje više centara za istraživanje i time skraćuje vrijeme istraživanja, no još uvijek ne omogućuje istraživanje više tehnologija odjednom.

Level razvijenosti centra je najvazniji faktor za brzinu, te kolicinu dostupnih novih istrazivanja. Da bi se ubrzalo istrazivanje, automatski se svi radnici koji stoje na raspolaganju salju u centar, i radi toga nisu dostupni drugim planetama. Ukoliko je tehnologija istrazena, radnici se vracaju na svoju maticnu planetu i donose istrazene radove, tako da se jednom istrazena tehnologija moze koristiti na svim svojim planetama!


Terraformer je zgrada koja povećava broj polja tvog planeta tako da možeš graditi više zgrada kad se tvoj planet popuni. Za svaki level terraformera dobiješ još dodatnih 5 polja minus jedno polje jer ga zauzme terraformer. Tako da kad napraviš terraformer, zapravo ćeš dobiti 4 dodatna prazna polja. Obrana kao raketobacač nezauzimaju polja na planeti. Zbog visoke cijene a malo dobivenih polja, većina igraca pokušava dobiti veće planete od 200 polja.

Leveli terraformeta svakim levelom traže sve više energije za izgradnju, ali, kako i kod tehnologije za gravitone, kad se terraformer napravi, energija više nije potrebna. Nakon izgradnje, višak energije proizveden solarnim satelitima ili nečim drugim, može se iskoristiti za rudnike ili se sateliti mogu uništiti da se dobije dio potrošenih resursa na njih iz ruševina.

Kad se terraformer jednom napravi, nemože se uništiti.


Silos za rakete je zgrada koja služi za pohranjivanje i lansiranje raketa. Drugi level ove zgrade omogućava vam proizvodnju Anti-balističkih raketa a četvrti proizvodnju Interplanetarnih raketa. Svaki level silosa za rakete donosi 10 novih slotova pri čemu jedna anti-balistička raketa zauzima jedan slot a interplanetarna raketa zauzima 2 slota.

Ukoliko, na primjer, nadogradite silos za rakete na level 4 u njemu možete pohraniti

* 30 anti-balističkih i 5 interplanetarnih raketa ili
* 20 anti-balističkih i 10 interplanetarnih raketa ili
* 10 anti-balističkih i 15 interplanetarnih raketa i slično.

Interplanetarne i anti-balističke rakete možete uništiti ukoliko kliknete na Silos za rakete u Meniju Zgrade.


Depo saveza je zgrada pomoću koje prijateljska flota može biti opskrbljena deuterijem. Ova zgrada dostupna je samo univerzumima sa AKS-om, koji su to univerzumi pogledajte ovdje: univerzum.


Pauziranje flote na nečijoj planeti plaća se deuterijem a cijene po brodu po satu su:

Mali transporter - 5 deuterija

Veliki transporter - 5 deuterija

Mali lovac - 2 deuterija

Veliki lovac - 7 deuterija

Krstarica - 30 deuterija

Borbeni brod - 50 deuterija

Kolonijalni brod - 100 deuterija

Recikler - 30 deuterija

Sonda za špijunažu - 1/10 deuterija

Bombarder - 100 deuterija

Razarač - 100 deuterija

Zvijezda smrti - 1/10 deuterija


Svemirska baza na mjesecu omogućava izgradnju zgrada na mjesecu. Svaki level svemirske baze donosi 3 nova polja na mjesecu i time omogućuje izgradnju odskočnih vrata i senzorfalange.


Senzorfalanga (ili skraćeno falanga) je specijalna zgrada koju je moguće graditi isključivo na mjesecu i jedna je od najkorisnijih zgrada u igri. Pomoću nje možete skenirati neku planetu i otkriti flote koje putuju prema toj planeti ili od te planete. Cijena jednog takvog skeniranja je 5.000 deuterija a doznajete sastav flote te vrijeme dolaska na planetu.

Izvještaj senzorfalange omogućava hvatanje neprijateljeve flote par sekundi nakon vraćanja sa zadatka. Tako tempiranim napadom ne ostavljate mu dovoljno vremena da povuće flotu te ga reciklirate tj. nakon napada reciklerima pokupite ostatke njegove flote. Ova strategija poznata je svim jačim igračima koji najčešće na njoj zasnivaju status najboljih.

Prije premještanja vaše flote korisno je provjeriti postoje li mjeseci u blizini te špijuniranjem utvrditi level falange tj. njezin raspon.

Korištenje senzorfalange nazivamo još falangiranje.


Odskočna vrata je specijalna zgrada koju je moguće graditi isključivo na mjesecu. Za korištenje odskočnih vrata potrebno je imati bar 2 mjeseca i na svakom od njih izgrađena odskočna vrata. Ona omogućuju trenutačno slanje flote sa jednog mjeseca na drugi bez potrošnje deuterija. Odskočnim vratima nije moguće transportirati resurse.

Između dva korištenja odskočnih vrata mora proći određeni period hlađenja od 60 minuta.

Izgradnja odskočnih vrata nakon prvog levela nema smisla jer njome dobivate samo bodove u igri.


Potrebno:

* Svemirska baza na mjesecu Level 1
* Tehnologija za hiperzonu Level 7


[Vrh] Go down
 
Zgrade
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Shadows of Death :: OGame Taktike :: Taktike-
Forum(o)Bir: